Méret – Szabás – Anyag.... Összhang. 

 

 

Tökéletes póló

A legtöbbször mindig a minta és a szín harmóniája dönt a választásunkkor.
Azonban sok, más tényező is közrejátszhat abban, hogyan "festünk" a kiválasztott darabban.

Nézzük elsőnek talán a formai részeket.

 

V-nyak vagy kerek?

Sokan úgy vélik a kerek nyakú pólók még mindig dominánsak a választások terén. Ez a legtöbb esetben már nem így van.
A régi szabású pólók V-nyak kivágása valóban ormótlan és stílustalan volt. Ma viszont az új fitt V-nyak szabás, nemcsak kényelmesebb de sok esetben előnyösebb is azoknál, akiknek vastagabb a nyaka vagy az arcéle már enyhén elvesztette a régi karakterét.

Egy V- nyak kivágás ugyanis optikailag vékonyítja az arcformát, vékonyítja a nyak formát az arcunkat pedig fiatalosabbá varázsolhatja.

A kerek nyakú pólók természetesen szintén tartják a dobogós helyüket, hiszen a férfiak tekintetében még mindig vezető szerepet tölt be az ing alatti vagy pulóver alatti póló viselet. A tavaszi ás őszi időjárás is főleg a kerek nyakú pólóknak kedvez.

 

 

 

Póló szerkesztés

Méret és szabás.

Eredetileg a pólót főleg alsó-ruhaneműnek, alvó ruhának használtuk. Anno a trikót váltotta fel, ami nem csak, hogy az esetleges izzadságot felveszi a testünkről megvédve ettől az inget, de sok esetben a réteges öltözködés alap darabja is. A trikó leváltását az idézte elő, hogy ha a réteges öltözködéshez túl meleg lett az időjárás, az ing vagy pulóver levételével sem néztünk ki egy szál trikóban úgy, mint valami félbolond :) A póló ezért hamar leváltotta a trikót (ilyen szempontból legalábbis.)
Napjainkban azonban a trikó, főleg a modern nyak és mell kivágásúak újra hódítanak.


Pamut anyagú, szuper szabású trikóink közül ITT válogathatsz!


A réteges ruházatnak egyik legfőbb pillére, hogy ne csak melegen tartson de jól is illeszkedjen a testfelületünkre.
Mit is jelent pontosan a megfelelő illeszkedés?

 


Itt jön képbe a Megfelelő méret és szabás forma kiválasztása!


Ha nem vesszük figyelembe az elmúlt évek oversize trendjét, akkor a megfelelő illeszkedés, alapérzelmezésben annyit tesz, hogy ne úgy álljon rajtunk a póló, mint egy harang és ne is úgy, mint egy feszülő cicanaci :).

A tökéletes pólóhossz a csípő tetejéig ér. Se nem hosszabb, se nem rövidebb. Erre a legjobb teszt, ha viselésekor felemeled a kezed és ha azt látod, hogy a köldököd is kilátszik, biztosan eggyel nagyobb méretet kell venned.
Az ujjhossz is nagyon fontos egy póló választásánál. Legyen szó bármilyen típusú pólóról, a hossza a felkarcsont fele és a tricepsz-vállizom találkozása között kell, hogy legyen és a kar alaptartásakor legalább egy hüvelykujjnyi helynek kell lenni a póló és a karod között. Azaz nem feszülhet és nem is lehet túl bő.

 

 

Mintás pólóMilyen a jó pólóanyag?

Most már tudjuk, milyen a tökéletes pólóméret, jöjjön hát az anyagválasztás, ami ugyanolyan fontos kérdés, hiszen a minőség sem elhanyagolható szempont.

A legfontosabb, hogy milyen szövetből készült a póló. Legtöbb esetben azt halljuk, hogy a tiszta pamut a legjobb választás, ugyanis a magas minőségű pamut tartós, nem bolyhosodik és a színe sem fog egyhamar megkopni. A pamut-műszál keverékek viszont jobban illeszkedik a testen, nem nyúlik olyan méretben mint a tiszta pamut és jobban viseli a mosást és szárítást is.

Azonban ha igazán prémium minőség pólót szeretnél beszerezni, akkor részesítsd előnybe a fésült, gyűrűs fonott, prima, suprima anyagokat. (A Jó Póló Webáruház termékeinek 95%-át ezek a típusok teszik ki, ezért 10-15x tartósabbak, mint az átlag póló boltokban található konkurens termékek). Ezek a típusok vékonyabb, szellősebb anyagok, a legminőségibb fajtából, tartós fényes hatással.

 


Szeretnél többet olvasni a Jó pólókról? Kattints ide.